2012. június 21., csütörtök

Kiruccanás Dallasba

három monstrum


Következő megálló Dallas volt. Ám nem kellett ehhez átrepülni az óceánon, elég volt Óbudáig menni a Zay utcába. Az első benyomásunk a helyről az, hogy zseniális. Mintha egy dimenzió kapun átugranál a tér-időben egy messzi-messzi galaxisba, de legalábbis a Dallas sorozatba. Egy nagyon jól kinéző benzinkút, kis bolttal pontosan odaillő étteremmel. A kúton egész jól adják a 95-öst, meg a dieselt. Habár a Skoda jelezte, hogy némi italt ő is fogyasztana, azért inkább maradtam a Shellnél. 

Dallas benzinkút


Maga az étterem is nagyon el van találva. Nagyon igényes berendezéssel, mintha a sorozatból ugrott volna ki egy útszéli étterem. Bent a pultnál, konkrétan nyeregbe is pattanhatsz, ugyanis nyereg formájú székek vannak. Egyetlen negatívum, hogy bent nincs légkondi, ami a körülbelül 42000°C-ban egy igen nagy mínusz. Az étlap hatalmas, minden név valahogy kapcsolódik a Dallashoz. Krisz és én kikértük a két legnagyobb falatot, amit találtunk. Krisz a Westar Oil Burgert (50dkg hús) kérte, jómagam a Dallas Texas-i Fúrótorony (60 dkg hús + bacon + tarja) névre keresztelt szörnyeteg mellett döntöttem. Idike szerényen érdeklődött valami kisebb adag után. A hölgy ajánlott is egy csirkés burgert, mire Idike igen felháborodva visszautasította, és marhahúst követelt. Végül túljutottunk a nap legnehezebb kérdésén, mindenki várta a fejleményeket. Kezdtünk türelmetlenkedni, amikor azonban utána számoltunk, hogy úgy nagyjából 1,3 kg húst készülünk elfogyasztani, akkor jóváírtuk az eltelt időt. Közben volt lehetőség a hely részletesebb vizsgálatára, és azt kell mondjam, hogy még közelről sem találtunk hibát. Minden témába illő, igényes darab, a széktől, a lámpáig.


Dallas étterem-neon fények


Aztán végre vége lett a várakozásnak, és kijöttek a művek. Szerintem Idike kisebb méretű burgere is megközelítette az én fej méretemet. A Fúrótorony, nevéhez méltóan igen nagyra nőtt, háromemeletes felhőkarcoló. Igazság szerint nem értem, hogy engedhetik kihozni, a tetején pirosan villogó fények nélkül, tekintve, hogy Ferihegyre pont felettünk húztak el a gépek. 

lány burger
Három szintű burger

Krisz burgere szerintem megérdemel egy külön fejezetet. Arányaiban minden megegyezik egy hétköznapi burgeréval, csak éppen valami elképesztő szteroid kúrán esett át. Elképesztően gigászi zsemlében, egy darab fél kilós hús, ami kb. kétujjnyi vastagságban tölti ki a rendelkezésre álló teret. No persze erre még nem kevés, igen jól kinéző, bundázott hagyma és saláta került rá. Az egész valami hihetetlen szürreálisan nézett ki.


Monstrum burger


Nagyjából tíz perc gyönyörködés, majd legalább ennyi statikai mérés és tervezés, hogyan is kellene ezeket az épületeket lebontani. Idikénél még működött a jól bevált módszer, azaz nagyra tát, és hamm. Krisznél és nálam ez szóba sem jöhetett. Végül kértünk egy-egy partedlit, majd lesz, ami lesz alapon nekiestünk. Krisz a felső fél zsömlét távolította el, én szintenként haladva felülről lefelé kezdtem el a harcot. Ízre tulajdonképpen nem lehet kifogás, de mindent egybevetve többet vártunk. Minden korrekt, de semmi extra. Ahhoz képest, hogy a hely mennyire igényes, milyen jó a hangulata, maguk a kaják mennyire jól néznek ki, egy kicsit többet vártunk volna. Egyáltalán nem rossz, amolyan átlagos.

Hosszas küzdelem után, leürítettük a tányért. Győztünk! Habár a csata végére, úgy éreztük magunkat, mint három faló. Azaz tegyenek ránk kerekeket és hadd guruljunk. Nagyjából fél óra pihi után, rá bírtunk nézni a desszertekre. Krisszel mi fagyiztunk, Idike itt is brownie-t kért. A fagyik korrektek, a brownie mirelit volt. Legalábbis szerintünk. Minden esetre elég ramaty volt, az egyszer biztos.


Végül kértük a számlát, ami az elfogyasztott kaja mennyiségéhez mérve teljesen rendben volt. Összességében a hely nagyon jó, és csak ajánlani tudom. Bizonyára van finomabb hamburger, de ez nem számít, mert egy élmény volt az itt elköltött vacsi. A benzinkút, a neonok a háztetőn, a belső dizájn, a hambik, mindez együtt zseniális. Mindenképpen érdemes egyszer elmenni!




Krisz rigolyái:

Szerintem a burger íze és mérete mellett a kiszolgálás minősége is kiemelten fontos – egy nagyon finom hambi is tud rosszul esni, ha a felszolgáló nem az elvárt módon viselkedik.

Nálam külön pontot ér, ha evés közben odajön a pincér, s megkérdi: „Minden rendben van? Hogy ízlik az étel? Mindennel elégedettek? És ugyanezt egyszer a számla kikérését követően is megteszi. No, persze az is egy fontos szempont, hogy a kérdésre adott – esetleg problémát felvető – válaszra tudjon jól reagálni; esetünkben Dallasban a partedli-igényünk rögtön orvosolva lett.








Idike
Krisz
Petika
Burger (íz)
4
4
4
Burger (méret)
5+
5+
5+
Ár
4
4
4
Kiszolgálás
5
4,5
5
Összpontszám
4,75
4,63
4,75





A végső pontszám: 4,71

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése